banner
Güncel SonDakika

AKÇAKOCA DEVLET HASTANESİ YIKILIYOR

  Akçakoca Devlet Hastanesi yıkılıyor Akçakoca Devlet hastanesi yıkılarak, yerine daha modern ve birçok farklı üniteyi içinde barındıracak büyüklükte yeni bir hastane yapılacak. Akçakoca Devlet hastanesi yıkılarak, yerine daha modern..

AKÇAKOCA DEVLET HASTANESİ YIKILIYOR

 

Akçakoca Devlet Hastanesi yıkılıyor

Akçakoca Devlet hastanesi yıkılarak, yerine daha modern ve birçok farklı üniteyi içinde barındıracak büyüklükte yeni bir hastane yapılacak.

Akçakoca Devlet hastanesi yıkılarak, yerine daha modern ve birçok farklı üniteyi içinde barındıracak büyüklükte yeni bir hastane yapılacak.

Edinilen bilgilere göre, depreme dayanıklılık özelliği bulunmayan mevcut hastane, bina yenileme ve onarım maliyetlerinin de yüksek olması nedeniyle yıkılacak ve yerine daha büyük ve daha sağlam bir hastane binası yapılmasına karar verildi.

Vatandaş mağdur edilmeyecek

Yeni hastane yapılırken vatandaşların mağdur edilmeyeceği, hastane arazisi içerisinde kurulacak prefabrik binalarda sağlık hizmetinin verilmeye devam edeceği edinilen bilgiler arasında.

Şehir hastaneleri konseptinde ve çok amaçlı olacak

Eski hastane binasının yıkılarak yapılacak yeni binanın farklı sağlık ünitelerini içine alacak büyüklükte olacağı ve 5 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlanmasının beklendiği de gelen bilgiler arasında.

Alternatif olarak daha büyü yerlerde aranıyor

Ayrıca, mevcut hastanenin bulunduğu alanın küçük olması nedeniyle, alternatif olarak ulaşımı kolay olan kamuya ait kullanılmayan boş arazi araştırması da yaptıkları  Akçakoca’nın birkaç noktasında bulunan kamu arazileri üzerine fizibilite çalışması yaparak önümüzdeki günlerde bir kara verecekleri ifade edildi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL